Vem har vunnit mest NBA titlar?

Svaret är Boston Celtics med totalt 17 mästerskapstitlar. Los Angeles Lakers ligger på andra plats med 16 titlar. Dessa två lag har dominerat NBA i årtionden och deras rivalitet fortsätter att vara en av de mest intensiva i basketvärlden. De har mötts 12 gånger i finalen och Boston har vunnit nio av dessa matcher. Chicago Bulls, Golden State Warriors och San Antonio Spurs är också bland de fem främsta lagen som har vunnit flera mästerskap genom NBA-historien. Varje lag har haft sin egen unika inverkan på inte bara ligan utan även på basketkulturen som helhet.

Om man tittar på de lag som har vunnit flera titlar är det tydligt varför de har varit så framgångsrika. Varje lag har haft enastående spelare, från Larry Bird och Magic Johnson i Boston och Los Angeles till Michael Jordan i Chicago, Stephen Curry i Golden State och Tim Duncan i San Antonio. De är alla legender i spelet som lämnat ett outplånligt avtryck i NBA och gjort sina respektive lag till mästare.

Rivalitet

Celtics (17), Lakers (16), Bulls (6) Warriors (6) och Spurs (5) har var och en gjort ett betydande bidrag till baskethistorien genom att vinna flera mästerskap. Varje lag har sin egen unika framgångshistoria som kommer att bli ihågkommen i många år framöver. Rivaliteten mellan dessa lag och de spelare som har burit deras uniformer kommer att bli ihågkomna i baskethistoriens annaler

Oavsett vilket lag du håller på, går det inte att förneka att dessa fem lag har lämnat ett outplånligt avtryck i NBA-historien och fortsätter att inspirera miljontals fans över hela världen. Även om endast vissa franchiseföreningar har kunnat samla flera titlar finns det fortfarande många minnesvärda historier från andra lag som utgör en del av baskethistorien. Så oavsett vilket ditt favoritlag är finns det något att säga om storheten hos alla lag som har haft en bestående inverkan på NBA.

Vem vinner nästa NBA?

Endast tiden kommer att visa vem som blir nästa mästare i NBA. Det finns ett antal talangfulla lag i ligan som har en chans att göra sitt avtryck och ta hem den eftertraktade trofén. Det är dock svårt att se bort från Celtics och Lakers som två av de mest framgångsrika franchiseföretagen i baskethistorien, som fortsätter att slåss om överhögheten varje säsong. Det kommer garanterat att bli ännu en spännande säsong av basket när alla 30 lag tävlar om de högsta hedersbetygelserna och den ultimata äran. Med så mycket talang i ligan kan allt hända och alla lag har en möjlighet att bli mästare!

Var du kan se nästa NBA

Du kan streama NBA matcher online på den officiella NBA-webbplatsen eller se alla matcher på tv. ESPN och TNT är två av de viktigaste nätverken som sänder varje match under säsongen. Om du bor utanför USA kan du också se matcher från internationella tv-bolag som BT Sport i Storbritannien eller beIN Sports i Europa, Mellanöstern och Afrika. Så oavsett var du befinner dig finns det ett sätt att hålla dig uppdaterad om allt det senaste inom basket!

Om du bor i Sverige så finns det exempelvis USTVGO.tv som du kan streama ifrån och titta på NBA-matcher online. Det är gratis och lagligt, så det är ett utmärkt sätt att följa NBA även om du inte bor i USA. Oavsett hur du väljer att titta, råder det ingen tvekan om att NBA är en av de mest spännande sportligorna i världen och har något att erbjuda alla som älskar basket. Så välj ditt lag, snöra på dig skorna och gör dig redo för ännu en spännande säsong av NBA-action!

Lämna en kommentar