Vem är den längsta NBA spelaren?

Om du undrar över vem som är den längsta basketspelaren i NBA så är det Tacko Fall, center i Boston Celtics. Med sin imponerande längd på 2,29 meter är Fall den överlägset längsta spelaren i NBA i dag. Han draftades till ligan 2019 och har sedan dess blivit en favorit bland fansen på grund av sin otroliga längd. Förutom att vara en av de längsta spelarna i historien har Tacko Fall också snabbt etablerat sig som en otroligt värdefull tillgång för Celtics. Under sin rookiesäsong snittade han 4,2 poäng och 2 rebounds per match trots att han bara spelade 8 minuter varje kväll. Hans inverkan på båda sidor av planen är obestridlig, vilket gör honom till en av de mest fruktade försvarsspelarna i basketboll idag.

Han fortsätter att dra till sig uppmärksamhet från fans överallt och det är tydligt att Tacko Fall har en mycket ljus framtid. Från hans otroliga längd till hans fantastiska baskettalang är det ingen överraskning varför Tacko Fall anses vara den längsta NBA-spelaren i historien. Han fortsätter att vara en inspiration för blivande spelare runt om i världen och har snabbt blivit ett av de mest populära ansiktena i hela basketsporten. Trots att han hittills bara varit i ligan i en säsong är det tydligt att han kommer att fortsätta att ha en lång och framgångsrik karriär. Med sin imponerande talang och otroliga längd råder det ingen tvekan om att Tacko Fall kommer att förbli en av de viktigaste spelarna i NBA-historien under många år framöver.

Näst längst

Den spelare som är näst längst i NBA är Boban Marjanovic från Dallas Mavericks. Han är 2,24 meter lång och är listad som center/power forward. Boban draftades till ligan 2015 och hans längd har varit en tillgång för många lag som han har spelat för under sin karriär. Förutom att vara lång är Boban också känd för sin exceptionella reboundingförmåga och man kan räkna med att han ger ett gediget försvar varje kväll på planen

Från Tacko Fall till Boban Marjanovic finns det gott om otroligt långa spelare som för närvarande spelar i NBA. Var och en av dessa spelare tillför något speciellt och gör dem till värdefulla tillgångar för sina respektive lag. Trots sina enorma höjder har de alla visat att de kan fortfarande vara framgångsrika basketspelare och har visat att storlek inte alltid är avgörande för framgång. Det är tydligt att dessa jättar i NBA är här för att stanna och kommer att fortsätta att vara viktiga figurer i basketspelet.

Om du vill se dessa spela

Vill du se Fall eller Marjanovic spela så ska du titta på NBA och det kan du göra på olika sätt. Du kan se dem gratis på NBA:s YouTube-kanal, du kan titta genom olika streamingtjänster eller köpa en biljett för att se dem spela personligen. Om du vill komma ännu närmare dessa spelare och uppleva hur det är att vara i arenan när de spelar, är det definitivt rätt väg att gå för att gå på en NBA-match. Glöm inte kameran så att du kan ta bilder av all action! Oavsett hur du väljer att uppleva dessa två otroliga giganter i NBA vet vi att du kommer att ha en fantastisk tid när du ser dem spela och visar upp sina förmågor på planen.

Lämna en kommentar