LeBron James nettovärde: $600 Miljoner

Nettovärde: $600 Miljoner

Ålder: 37

Född: 30 december 1984

Kön: Man

Längd: 2.05 m (6 fot 9 tum)

Födelseland: USA

Källa till förmögenhet: Professionell basketbollsspelare

Senast uppdaterad: 2 augusti 2022

Per januari 2023 är LeBron James’ nettovärde $600 miljoner.

LeBron James är en professionell amerikansk basketbollsspelare i NBA. Han spelar för Cleveland Cavaliers och han har hyllats som en av de bästa spelarna i baskethistorien, bredvid ingen annan än den store Michael Jordan.

LeBron har vunnit flera NBA-mästerskap och flera MVP-priser under sin karriär, vilket har gett honom smeknamnet ”King James”. Dessutom har han skrivit böcker, medverkat i filmer och TV-serier, ägt restauranger och klubbar och skapat en stiftelse som har gett miljontals dollar för att hjälpa barn runt om i USA att få en bättre utbildning.

Hans arbetsmoral är legendarisk. LeBron sa en gång till NBA-fans att han inte vill komma ihåg som bara en bra basketbollsspelare, han vill att de ska komma ihåg honom som någon som gjorde ett avtryck i världen.

Och enligt alla konton ser det ut som att Lebron kommer att kommas ihåg som sådan – som en av de största idrottsmännen och människorna genom tiderna.

Tidigt liv

LeBron James är en av världens mest kända basketbollsspelare. Han föddes den 30 december 1984 i Akron, Ohio, till Gloria Marie James och Anthony McClelland. Hans mor och far var bara 16 och 20 år gamla, respektive. De fick LeBron när de var i high school. Paret gifte sig aldrig, och LeBron växte upp bodde han med sin mor, som var tvungen att arbeta flera jobb för att försörja dem båda.

Till slut bestämde hon sig för att låta LeBron leva med en lokal ungdomsfotbollstränare, Frank Walker. Detta gav LeBron möjlighet att leva ett mycket mer stabilt liv, och Frank var den person som introducerade honom för basket.

I high school spelade han för St Vincent-St Mary High School i Akron. Han erkändes som den bästa basketbollsspelaren i sin klass. Hans lag vann tre statsmästerskap och han blev utsedd till Mr. Basketball of Ohio tre gånger. Han vann ett nationellt mästerskap under sin juniorår 2002.

Karriär

År 2003 valdes James som overall pick i NBA Draft av Cleveland Cavaliers. Han var den yngsta spelaren som någonsin valts först i en NBA-draft på den tiden och är endast en av två spelare som någonsin har draftats direkt från high school.

Hans första säsong var fantastisk, satte en ny NBA-rekord för mest poäng som prep-to-pro spelare i sin första match. Han blev också utsedd till Rookie of the Year. Inom de närmaste säsongerna steg LeBron till stjärnstatus, medverkade i sin första All-Star Game och vann flera Most Valuable Player-priser.

I juni 2010 meddelade LeBron att han skulle lämna Cleveland och skriva på för Miami Heat för en sexårsavtal värt $110 miljoner. Beslutet sändes på ESPN i en timmeslång special med titeln ”The Decision”.

I sin första säsong i Miami hjälpte James Heat att nå NBA Finals, där de förlorade mot Dallas Mavericks i sex matcher. Följande år vann han sin första NBA-mästerskap som Heat besegrade Oklahoma City Thunder i fem matcher. År 2013 fick James sin fjärde NBA Most Valuable Player Award. Han vann en andra följande mästerskap 2013 som Heat besegrade San Antonio Spurs i sju matcher.

Han spelade i Miami Heat i fyra säsonger, och 2014 bestämde sig LeBron James för att återvända till Cleveland Cavaliers. Cavaliers vann NBA-mästerskapet 2016 och 2017 med LeBron James som deras främsta poänggörare.

Lämna en kommentar