Kobe Bryants förmögenhet

Vad var Kobe Bryants förmögenhet?

Kobe Bryant var en amerikansk professionell basketbollsspelare, producent, filantrop och entreprenör. Vid tiden för hans död hade Kobe Bryant en förmögenhet på 600 miljoner dollar. Tragiskt nog dog Kobe Bryant den 26 januari 2020 i en helikopterolycka. Kobe Bryant var 18 gånger NBA All-Star, 5 gånger NBA-mästare och 2 gånger NBA Finals MVP.

Kobe var en av de högst betalda idrottarna i sporten även i pension. Kobe tjänade hundratals miljoner dollar från lön och reklamunderstöd under sin livstid. Han gjorde mycket kloka affärsinvesteringar. Vid tiden för hans död var hans aktiepost i drycken BodyArmour värd 200 miljoner dollar. Han betalade 6 miljoner dollar för posten bara sex år tidigare. Oktober 2021 köpte Coca-Cola 100% ägande av BodyArmour för 5,6 miljarder dollar.

Vad skulle Kobe Bryants förmögenhet vara idag?

Som nämnts tidigare var Kobe Bryants förmögenhet vid hans död 600 miljoner dollar. Det numret inkluderade 200 miljoner dollar i pre-tax värde som tilldelats hans BodyArmour-investering. Vid tiden för att Coca-Cola köpte 100% av BodyArmour vid en värdering på 8 miljarder dollar i oktober 2021 hade Bryant-arvet reducerats till 5%. Så hans arv tog in 400 miljoner dollar pre-tax från denna transaktion. Efter skattar detta ut till ungefär 270 miljoner dollar. Så om Kobe var fortfarande vid liv när denna affär skedde skulle hans förmögenhet öka från 600 miljoner dollar till 670 miljoner dollar. Det verkar inte som en stor ökning, men det tar hänsyn till en ökning på 200 miljoner dollar i BodyArmour-värderingen och en ungefärlig minskning på 130 miljoner dollar på grund av skatter. Med andra affärer och transaktioner är det säkert att anta att i en annan verklighet skulle Kobe Bryant ha startat 2022 med en förmögenhet på 700 miljoner dollar.

Tidigt liv

Kobe Bryant föddes den 23 augusti 1978 i Philadelphia, Pennsylvania. Hans far, Joe Bryant, var en tidigare spelare för Philadelphia 76ers. Hans föräldrar döpte honom efter den berömda köttet från Kobe i Japan som de såg på en meny på en restaurang. När Kobe var sex flyttade Joe tillbaka från NBA och flyttade familjen till Italien där han fortsatte att spela i en europeisk liga. Kobe lärde sig att tala italienska flytande. Under sommararna som tonåring återvände Kobe till USA för att delta i basketläger. När Joe pensionerade sig helt flyttade familjen tillbaka till Philadelphia där han gick i Lower Merion High School.

Kobe var mycket framgångsrik i basket på high school där han ledde laget till deras första statsmästerskap på 53 år. Han blev snabbt utnämnd till Gatorades Mans Nationella Basketbollsspelare of the Year och USA Todays All USA första lagsspelare. Hans SAT-poäng var tillräckligt höga för att få honom in på många college med stipendium men Kobe valde att gå direkt till proffs. Kobe är den yngsta spelaren i historien som dras in i NBA.

NBA

Kobe dras ursprungligen in av Hornets men byttes omedelbart till Lakers i en förarrangerad affär. Eftersom han var 17 måste Kobe’s föräldrar skriva under hans rookiekontrakt. Hans första NBA-kontrakt var ett treårs 3,5 miljoner dollar-avtal.

Vid 18 blev Kobe den yngsta startspelaren i NBA-historien. Det var inte förrän hans tredje år med Lakers som han verkligen träffade sin rytm. Han startade varje match och började jämföras med likes av Michael Jordan och Magic Johnson.

Hans tredje år förde också med sig ett 70 miljoner dollar 6-års kontraktsförlängning. 1999 blev Phil Jackson tränare för Lakers. Jackson, Kobe och Lakers skulle sedan vinna NBA-mästerskapet fem gånger. Inklusive tre år i rad från 2000-2002.

Lämna en kommentar