Sanningen bakom Ja Morants knäskada – doktorn förklarar ”smutsig” lek

Tidigare i Maj drabbades Ja Morant av en knäskada som har satt honom ur spel för överskådlig framtid. Den första diagnosen var en stukad högerankel, men en magnetröntgen visade senare att Morant faktiskt hade drabbats av en sliten korsbandsskada som var säsongsavgörande.

Skadan uppstod när Morant försökte dela ett dubbelteam i den andra kvarten av Grizzlies match mot Milwaukee Bucks. När han höjde sig för en layup kom Morants högra ben i kläm med Bucks forward Giannis Antetokounmpo, som försökte blockera skottet.

Vad det avsiktligt från Antetokounmpos?

Många har spekulerat i att Antetokounmpos agerande var avsiktligt, eftersom han verkade sträcka ut sitt ben i ett försök att snubbla Morant. Men greek Freak har förnekat anklagelserna och sagt att han bara försökte spela bollen.

Oavsett om Antetokounmpos handlingar var avsiktliga eller inte råder det ingen tvekan om att de var vårdslösa och farliga. Och enligt en läkare är den här typen av spel alltför vanligt förekommande i NBA.

Såhär säger experterna om Ja Morants knäskada

I en intervju med ESPN kallade ortopedisk kirurg dr James Andrews spelet som skadade Morant för ”smutsigt” och sa att det händer ”hela tiden”

”Det är ett smutsigt spel”, sade Andrews. ”Den typen av saker händer hela tiden. Jag ser det i college basket, high school basket … Det har ingen plats i vårt spel.”

Andrews fortsatte med att säga att spel som det som skadade Morant är ”mycket farligt” och kan leda till allvarliga skador.

”De här killarna är så stora och starka och de springer så fort, när de trasslar in sig på det viset är det mycket farligt”, sade han. ”Korsbandet är ett så viktigt ledband i knät och när det går sönder är det en förödande skada.”

Även om vissa kan hävda att Antetokounmpos handlingar inte var illvilliga eller överlagda, råder det ingen tvekan om att de var vårdslösa och att de lätt kunde ha undvikits. Och som dr Andrews påpekar händer den här typen av spel alldeles för ofta i NBA.

Spelarna måste måste hållas ansvariga för sina handlingar på planen, och ligan måste göra mer för att skydda sina spelare från denna typ av farliga spel. Ja Morant är bara det senaste offret för ett smutsigt spel, men han kommer säkerligen inte att vara det sista om inget förändras.

Lämna en kommentar