HesGoal – Är HesGoal lagligt att streama via?

Vill du streama NBA men vet inte hur du ska göra eller vart du kan göra det? Då har du kommit helt rätt! Här nedan kommer vi nämligen dela med oss av allt som kan vara bara att veta för dig som vill streama NBA gratis via HesGoal. Vi delar med oss av våra bästa tips för hur du går tillväga för att streama NBA och ta del av deras live streams. 

Vad är HesGoal? Samt kan man streama NBA via dem?

Nu kanske du undrar vad just Hesgoal har att göra med NBA. Svaret är att Hesgoal är en sajt där du kan livestreama NBA och andra ligor direkt online. Du kan till och med streama NBA gratis, alltså utan kostnad. Man kan dock inte säga att Hesgoal i sig är en streamingtjänst. Varför ska vi förklara nedan. 

Hesgoal är ingen streamingtjänst

Att man inte kan benämna Hesgoal som en streamingtjänst beror på att Hesgoal inte är förstahandskällan i själva livestreamen. Det eftersom de själva inte har någon licens för att dela med sig av matcherna.

Allt innehåll, det vill säga alla videor och livestreams, som finns att tillgå på sidan är nämligen taget från andra sajter och källor på internet. Allt innehåll på Hesgoal har därmed copyright från innehållets respektive ägare. 

Det du ser på Hesgoal ägs alltså inte något som är producerat eller uppladdat av dem själva. Men, när du klickar dig vidare på någon av de livestreams som du vill se via sajten Hesgoal kommer du kunna ta del av och se samma innehåll som visas från ägaren i fråga. 

Det kan vara lite svårt att förstå om man tidigare inte befunnit sig på en liknande sajt eller delat innehåll på liknande sätt på nätet. Kort förklarat fungerar det som så att Hesgoal är en sekundärkälla som visar upp innehåll från andra källor. 

Hesgoal live stream – lagligt eller inte?

hesgoal-lagligt-eller-inte

En fråga som många ställer sig är om det är lagligt eller inte att livestreama från olika streamingtjänster online. Det är en komplicerad fråga då svaret på om tjänsten är laglig eller inte beror på vilken sida du streamar ifrån, varifrån deras innehåll kommer, hur sajten porträtterar innehållet och hur abonnemangen/ användning ser ut. 

Streamingtjänster som Netflix, Viaplay, Cmore och liknande är helt lagliga att använda, det vill säga så länge du betalar för dem och följer de riktlinjer och regleringar de har på sidan. Dessa kan du med andra ord ta del av utan att behöva oroa dig för att din streaming ska vara olaglig.  
I och med att det inte är så många ”lagliga” streamingtjänster som erbjuder NBA i Sverige, så rekommenderar vi Cmore om du vill slippa problem.

Det är när du streamar från tjänster som inte kostar någonting att använda, så det blir oftast olagligt. Att ta del av, konsumera och dela innehåll som är piratkopierat är inte heller lagligt. Det är dessvärre en form av olaglig delning som Hesgoal håller på med. 

I och med att Hesgoal inte själva har rättigheterna att streama innehållet som finns på sidan innebär det att de “tar” innehållet från andra sajter, källor och upphovsrättsmän. Precis som att det är olagligt att konsumera kopior av innehåll som sänds på Viaplay och andra liknande streamingtjänster så är det olagligt att streama det som sänds som Hesgoal basket. 

Det är bara du själv som bestämmer

Om du ändå väljer att konsumera innehåll från Hesgoal, det vill säga trots att du nu vet om att det är olagligt, är helt upp till dig. Vi alla är fria att göra precis som vi vill på nätet idag. Det är med andra ord bara du som har ansvar för dina handlingar. 

Värt att tänka på är dock att NBA (eller en streamingtjänst med rättigheter) kan stämma dig om du har streamat innehåll som “är deras” utan att betala för det. Det samma gäller om du streamar innehåll som “är deras” på en sajt som sänder innehållet olagligt. 

Sannolikheten att du skulle åka fast kanske inte är så stor, och det är inte ens säkert att det händer något denna gång. Men risken att du blir påkommen eller får äta upp konsekvenserna av ditt handlande finns absolut där – den blir inte direkt mindre varje gång du tar del av HesGoal live stream. 

Om du väljer att ändå väljer att streama NBA via HesGoal så rekommenderar vi att dölja din IP adress med hjälp av ett VPN.

Alternativ för att streama NBA?

Istället för att använda olagliga sajter som HesGoal rekommenderas du att använda Cmore eller andra liknande streamingtjänster. Dem är oftast seriösa och proffsiga. Då slipper du oroa dig för att göra något olagligt, du får ta del av kvalitativt innehåll och du stöttar de som har rättigheterna till innehållet. 

Att vi rekommenderar just Cmore beror på att det är dem som har rättigheterna till NBA. För att det ska bli helt lagligt, och för att du ska få tillgång till tjänsten, behöver du dock betala för den. Men att betala en viss summa i månaden för att slippa risken att bli påkommen eller stämd för att att bryta mot lagar och regler kan det absolut vara värt. 

Skippa HesGoal och använd Cmore

Cmore har inte bara NBA live stream att erbjuda i sitt utbud. På sajten har du som användare och prenumerant möjligheten att ta del av ett stort utbud av både filmer, serier, innehåll för barn och ett brett utbud av annan sport. Cmore erbjuder även bästa kvalité när det kommer till både ljud och bild i deras sändningar. Detta är inte något du kan få om du väljer att streama gratis via HesGoal eller någon annan liknande streamingtjänst. 

Fördelar och nackdelar med Hesgoal 

Det finns det fördelar och nackdelar med allt, det gäller alltså även med sajten Hesgoal. Nedan ger vi en kort sammanställning av de få fördelar som kommer med sajten, samt de nackdelar som finns med både sajten och med att använda den! 

Fördelar med HesGoal
  • Den största fördelen med HesGoal är att det är gratis att streama det innehåll på sidan. Du slipper alltså betala för att exempelvis streama NBA säsong 21-22 och liknande. Men bara för att det är gratis betyder inte att det är bra (vi vill bara poängtera det lite extra).
  • En annan fördel är att du faktiskt får tillgång till att streama NBA, något som alltid inte är så enkelt. Det speciellt inte om du inte vill betala för innehållet.
Nackdelar med HesGoal
  • Hesgoals främsta fördel, det vill säga att du får tillgång till gratis streaming, är även en av de främsta nackdelarna. Egentligen är ingen streaming laglig om den är gratis, och att ta del av olaglig streaming är såklart inte bra.
  • Utöver denna nackdel finns det även en stor nackdel när det kommer till användning av sidan i sig. När du använder Hesgoal kommer du nämligen märka att det är väldigt mycket reklam på sidan.
  • Reklamen kan ofta handla om viktminskning, om porr, om att vinna pengar, och så vidare. Om du inte är vaksam och försiktig på sidan och var du klickar med musen finns det en stor risk för att du kan råka klicka på en reklamannons. Det innebär i sig att risken är rätt stor att du får virus på din dator.

Olika sätt att streama NBA online

Värt att nämna är att det finns olika sätt att gå tillväga på för att streama NBA. Har du inte möjlighet att streama sändningarna på något annat sätt än att streama gratis kan du även göra det. Det är dock inget som rekommenderas varken från mig eller någon annan då gratis streaming både kan vara olagligt och sällan ger särskilt kvalitativt innehåll.  

Visst, att ta del av Hesgoal NBA kostar inget, och trots att många använder sig av denna sida för gratis streaming har det sina negativa konsekvenser. Dessa konsekvenser bör du som vill streama NBA gratis veta om, det precis som du bör vara medveten om de fördelar som kan finnas med NBA live stream. 

Vad är HesGoal?

HesGoal är en hemsida där du han hitta gratis livestreams för en kommande match.

Är HesGoal lagligt?

Detta är en liten diffus fråga och svaret är svårt att hålla kortfattat. Läs artikeln för att se ifall det är är lagligt eller inte.

Är HesGoal gratis?

Ja HesGoal är gratis och du kan streama NBA gratis via dem. Dock rekommenderas det inte.

Hur gör jag om jag vill streama NBA gratis?

För att streama NBA gratis kan du använda dig av streamingtjänster som Hesgoal. Det är gratis, men det är inte helt riskfritt. Det anses även vara olagligt och är därmed något som inte rekommenderas. 

2 svar på ”HesGoal – Är HesGoal lagligt att streama via?”

Lämna en kommentar