De tio mest betalda basketspelarna i NBA

Lönerna i NBA är några av de högsta inom sportvärlden, och det är inte svårt att förstå varför med den uppmärksamhet som NBA får i USA. Här är de tio spelarna som tjänar mest i NBA enligt Forbes.

Denna lista baseras på Forbes rapport från år 2019 och de summor som nämns är sammanlagda belopp av lön, prispengar och sponsorinkomster. Observera att det här är de bäst betalda spelarna i NBA och att det därför kan ge en uppfattning om hur mycket en NBA-spelare tjänar.

  1. Blake Griffin – 39,1 miljoner dollar (Lag: Detroit Pistons)
  2. Damian Lillard – 41,1 miljoner dollar (Lag: Portland Trail Blazers)
  3. Giannis Antetokounmpo – 42,4 miljoner dollar (Lag: Milwaukee Bucks)
  4. Kyrie Irving – 43,3 miljoner dollar (Lag: Brooklyn Nets)
  5. Chris Paul – 43,8 miljoner dollar (Lag: Oklahoma City Thunder)
  6. James Harden – 47,7 miljoner dollar (Lag: Houston Rockets)
  7. Russell Westbrook – 53,7 miljoner dollar (Lag: Houston Rockets)
  8. Kevin Durant – 65,4 miljoner dollar (Lag: Brooklyn Nets)
  9. Stephen Curry – 79,8 miljoner dollar (Lag: Golden State Warriors)
  10. LeBron James – 89 miljoner dollar (Lag: Los Angeles Lakers)

LeBron James är inte bara ligans bäst betalda spelare, han är även en av världens bäst betalda idrottare. Han har vunnit NBA-mästerskapen fyra gånger, och har vunnit MVP-priset fyra gånger. Han har även ett stort antal sponsorskontrakt med bland annat Nike, Coca-Cola och McDonald’s. Han är också känd för sin filantropiska arbete och har skapat en stiftelse för att hjälpa ungdomar i hans hemstad Akron, Ohio.

Dessa tio spelare är några av de bäst betalande basketstjärnorna i världen. De har uppnått det som många strävar efter: att nå den högsta nivån inom sin sport. De har också arbetat hårt för att nå dit de är idag, och med denna lön följer ett stort ansvar. Dessa idrottare måste fortsätta att arbeta hårt och hålla sig på topp om de vill fortsätta att tjäna så stora löner. Med allt detta i åtanke ska vi ta en stund för att uppskatta dessa otroliga idrottare som ger oss så mycket glädje genom sina prestationer på planen.

Vad är NBA?

NBA är en fantastisk plats för att se några av världens bästa idrottare tävla. Det är ingen överraskning att de här tio spelarna ligger högst på listan när det gäller löner och stöd. De ger oss inte bara spänning och underhållning, utan har också en enorm inverkan på vår kultur. De inspirerar miljontals människor över hela världen med sin förmåga och beslutsamhet och påminner oss om att allt är möjligt om vi håller oss fokuserade och arbetar hårt för det. Så låt oss ge dem den respekt de förtjänar!

Dessa tio spelare har arbetat hårt för att bli de bästa i sin sport och de förtjänar allt beröm som följer med det. De är ett utmärkt exempel för blivande idrottare överallt och ger oss hopp om att det finns mer än vad vi ens kan föreställa oss. Så låt oss ta en stund för att tacka dessa fantastiska idrottare som ger oss så mycket underhållning och glädje! Tack till de tio bäst betalda basketspelarna i NBA!

Lämna en kommentar