SportsHD – laglig eller olaglig streaming?

Visst kan det vara lockande att streama NBA gratis – men är det egentligen så bra som det låter? Det ska jag ge dig svar på här nedan! Utöver att vi svarar på frågan om det är lagligt eller olagligt att streama basket via tjänsten SportsHD.me kommer vi även att gå igenom de nackdelar och fördelar som finns med sådana sajter. 

För dig som funderat över att streama NBA eller sändningar från någon annan sportsliga gratis finns det nämligen vissa saker som är bra att veta om innan du sätter igång. Är SportsHD den sajt du riktat in dig på kommer du kunna ta del av all nödvändig information om vad det är för sida, hur den fungerar och hur den används i denna text. Happy reading!

SportsHD erbjuder dig att streama basket och annan sport

SportsHD är en streamingtjänst där du som besökare kan streama basket live, däribland NBA. Du kan även streama andra sporter på sidan, det både live och i form av vanliga sändningar, såsom amerikansk fotboll, boxning, rugby och så vidare. Visst låter det som en bra sida? Nämnde vi förresten också att du kan få tillgång till detta utbud helt gratis?!

Hur bra detta än kan låta, inte minst att det är gratis att streama via SportsHD, så är det ett faktum att det dessvärre inte är så bra som det låter. Detta då denna typ av kostnadsfri streaming på flera olika sätt är olaglig att ta del av. Mer om det nedan. 

Det som däremot är bra med sajten SportsHD, det vill säga en av de få fördelarna, är att SportsHD live stream existerar. Streamar du NBA live på sidan kan du alltså vara säker på att det sänds live och att det är den riktiga matchen som du får följa. Du kan alltså streama livesänd basket nästan oavsett var i världen du befinner dig. 

Är SportsHD live stream lagligt?

Det är detta jag menar med att SportsHD.me dessvärre inte är så bra som det låter. Det är som sagt inte lagligt att streama innehållet som finns på sidan, det då det aldrig är lagligt att streama basket live gratis. 

Svaret på frågan om SportsHD live stream är lagligt är med andra ord nej. NBA har inte gett varken SportsHD eller någon annan streamingtjänst som sänder NBA, basket och liknande sportevents gratis de rättigheter som krävs för att man ska få dela och spela upp deras innehåll. 

Därmed är det alltså olagligt att visa upp NBA gratis, vilket är just SportsHD gör. Precis som att det är olagligt att visa upp innehållet är du också med och utför en olaglig handling när du streamar NBA och andra matcher, filmer, serier och liknande via sajten. Du blir alltså en konsument av innehåll som är piratkopierat och utför därmed en olaglig handling. 

Streama basket på Cmore istället

Istället för att titta på en NBA stream via SportsHD kan du använda dig av den lagliga streamingtjänsten Cmore. Cmore är den ena streamingtjänsten i Sverige som har blivit godkända av NBA och tilldelad rättigheterna för att sända deras matcher. Alla andra sajter och sidor som lockar med att du kan “streama NBA gratis” har alltså piratkopierat innehållet. 

Att streama via Cmore är väldigt mycket bättre, mer säkert och mer trivsamt än att streama via olagliga streamingtjänster som SportsHD och Hesgoal kan ge. Du får bland annat betydligt mycket bättre ljud och bild när du tittar på Cmores sändningar. Dessutom kan du luta dig tillbaka i soffan och njuta av spännande basketmatcher utan att behöva oroa dig för att du gör något olagligt. 

Om du ändå vill streama via SportsHD

Tycker du ändå att gratis, olaglig och osäker streaming är mycket bättre än kvalitativ, säker och trygg streaming är det fritt fram för dig att använda SportsHD. Här gör vi alla våra egna val! För att du ska kunna använda sajten på bästa sätt vill vi försäkra oss om att du vet hur du ska gå tillväga för att streama innehållet på sajten. Därför kommer en sammanfattande guide om hur du streamar via SportsHD nedan: 

Så gör du för att streama basket gratis via SportsHD

När du surfar in på SportsHD.me kommer du komma in på en sida där du kan välja att streama olika sporter. Ska du streama basket klickar du dig vidare på “NBA”, och sen är det egentligen inte så mycket mer än så. Du behöver inte skapa ett konto eller något sådant heller för att streama innehållet. 

Något du däremot bör vara medveten om är att sajten har rätt mycket reklam och annonser. Det är nämligen  genom reklamannonser som SportsHD finansierar sin sida. Om du däremot råkar klicka fel, det vill säga om du råkar klicka på en reklamannons, kan du riskera att drabbas av virus eller dataintrång. Dessutom är reklamen ofta väldigt opassande, speciellt för barn och ungdomar. 

Sammanfattning – fördelar och nackdelar 

Fördelarna med SportsHD
  • SportsHD erbjuder dig att streama basket gratis online
  • Det går att streama basket både från mobilen och datorn när du vill
  • Både bild och ljud är helt okej 
Nackdelarna med SportsHD
  • Innehållet är piratkopierat
  • Det är olagligt att konsumera tjänstens innehåll
  • Opassande reklam och annonser på sidan
  • Risk för virus och dataintrång
  • Inte godkänt av NBA

FAQ

Varför är det olagligt att streama NBA via SportsHD?

SportsHD NBA är en piratkopia av NBA live stream. Detta innebär alltså att du som väljer att ta del av innehållet som finns att streama på sidan gör en så kallad olaglig streaming. Att streama SportsHD NBA är med andra ord inte att föredra eller att rekommendera. 

Är det gratis att streama NBA på SportsHD?

Ja, det är gratis att streama NBA på SportsHD. Däremot kan du behöva betala i andra saker än pengar för att använda sidan, till exempel din säkerhet. 

Streamas NBA på SportsHD?

NBA och många andra sportligor streamas direkt via SportsHD. 

2 svar på ”SportsHD – laglig eller olaglig streaming?”

Lämna en kommentar